Stichting Gelukskinders

Weeshuis La Bantwana

Ikhaya la Bantwong Weeshuis.

Dit weeshuis is compleet uit beeld bij NGO’s en regeringsinstellingen. Dit weeshuis was al bekend bij ons. In 2019 brachten de fans daar al een bezoek. Ook toen hebben wij onmiddellijk de handen uit de mouwen gestoken en het nodige voedsel in de winkel gehaald.

Bij ons tweede bezoek op 16 juni was er nog 1 grote pot pap aanwezig. Genoeg voor 32 kinderen elke dag 2 soeplepels te laten eten. Dat betekent met een lege knorrende maag naar bed. Zoiets kan Amira en wij als Stichting niet laten gebeuren. Dus is het spaarpotje wat Amira kan gebruiken voor hulp aan kinderen in de townships aangesproken. Fans hebben hiervoor regelmatig gedoneerd tijdens acties. Zodoende kan de stichting in ieder geval voor een langere periode zorgen dat deze kinderen niet verhongeren.

Ons hoofdoel is en blijft speeltuinen maken, maar in zo’n penibel geval kunnen wij ons hoofd niet in het zand steken. Daarom hebben wij volgend eten gebracht:

24 kg sinaasappels, 45 liter melk, 20 kg mais, 20 kg rijst, 10 kg pasta, 15 kg tomatenpasta, 10 kg beef/onion sauce, 10 liter zonnebloemolie.

Voor een kostprijs van R1800 of ongeveer 102 euro.

Dit is zowat het basisvoedsel voor al die kinderen voor 3 weken. Ook is er met de verantwoordelijke afgesproken dat wij in november terug komen om alles verder in orde te maken. Wegens Corona kon dat nu niet. Het is de bedoeling dat de Stichting vanaf dan geregeld gaat zorgen voor een voedselpakket.

Wij houden u later op de hoogte.

Share