Stichting Gelukskinders

Wat gebeurd er in Amira- en Sarafina-park?

Regelmatig wordt er een rondje gemaakt om de toestand van vooral deze twee speeltuinen te controleren. Dit omdat ze openbaar zijn en dus waanzinnig veel gebruikt worden. Een ware slijtageslag. Reparaties en verfwerk zal, logischerwijs, op deze speeltuinen veel vaker nodig zijn dan op scholen. Dat vindt Gelukskinders niet erg.

Tot de grote verbazing van Frieda en Alice, onze vrouwen ter plekke, zagen zij schapen grazen op Amirapark…Hoe wie wat is een raadsel, maar het eerste maaiwerk is gedaan.

Schapen op Amirapark.

Een weekje later troffen zij een 20 tal werkers aan die gestuurd waren door de gemeente om Amirapark helemaal te maaien en op te ruimen. Bravo gemeente Potchefstroom.

Onze werker, John, is aan het verven geslagen op Amirapark. Hoognodig en zeer nuttig. Gelukskinders laat geen enkel Amirapark aan haar lot over.

Op Sarafinapark was de materiaal, onderhoudsploeg van Jolly Jungle Gym aan het werk. Noodzakelijk, las- en vervangings-werk aan schommels en drums. Zoals u op de foto’s ziet zal ook hier later een lik verf aan te pas komen.

Dankzij Amira en donateurs kan al dit werk gerealiseerd worden en Stichting Gelukskinders/Amira wil nog veel meer kinderen blij maken. Zoveel scholen die geen speelplek hebben. Naar redelijke opties voor een openbare speeltuinen blijft Gelukskinders zoeken. Hessie is er één van. die wordt dit jaar nog geplaatst.

Share