Stichting Gelukskinders

Project geannuleerd: op zoek naar nieuwe locatie voor tweede speeltuin

Anderhalve week voor de geplande opening van Amira’s tweede speeltuin bij Sizamele Primary School, heeft het bestuur van Stichting Gelukskinders moeten besluiten het project te annuleren als gevolg van plotselinge sluiting van de school.

Niet eerder dan op donderdag 14 juli -11 dagen voor de geplande opening van Amira’s tweede speeltuin- bereikte ons het bericht dat deze week door de plaatselijke autoriteiten besloten is dat Sizamele Primary School op de Muiskraal boerderij binnen 3 à 4 weken gesloten wordt. De kinderen en leerkrachten worden overgeplaatst naar een andere school in de buurt. De school zal fuseren met de Buffelsvlei Primary School als onderdeel van het rationaliseringsproces dat momenteel wordt uitgevoerd, zo is inmiddels bevestigd door het Departement van Onderwijs en Sportontwikkeling.

IMG-20160714-WA0012Deze onverwachte ontwikkeling vergt snelle actie van Stichting Gelukskinders en haar partners; Op het moment dat de aangekondigde sluiting bij ons bekend werd, was juist het beton gestort voor de verankering van de speeltoestellen. Door snel ingrijpen zijn de bases van de speeltoestellen dezelfde dag nog uit hun fundering gehaald en veilig gesteld.

Momenteel wordt hard gezocht naar een alternatieve locatie voor Amira’s tweede speeltuin. Speeltoestellen zijn al geproduceerd en uren voor installatie zijn ingepland; Doelstelling is nog steeds om de speeltuin binnen 2 à 3 weken, nog tijdens Amira’s aankomende bezoek aan Zuid-Afrika, te openen.

Share