Stichting Gelukskinders

Presentjes voor Mama’s Daycare. Creche in Hessie krijgt hun eigen speeltoestellen.

Maar eerst dit: Op de terugreis vanuit Franschoek heeft Amira en gevolg nog een bezoek gebracht aan een rusthuis, waar Amira naast haar zeer kundige zang ook Gelukskinders naar voren mocht brengen. Het leverde een mooi krantenartikel op.

Terug in Potchefstroom, brachten bestuursleden een bezoek aan de creche Mama’s Daycare. Ze kwamen niet met lege handen. In deze creche, van Pastor Boisen, zijn ongeveer 100 kinderen. De creche had van afgesneden onderkanten van kleine cola flesjes drink bekertjes gemaakt.

Dat is niet zo hygenisch. Bovendien kunnen de scherpe kanten zorgen voor sneetjes in de lippen van de kindjes. Daarom heeft Gelukskinders 60 metalen Amira bekertjes gebracht. Ook de zwarte brommertjes zorgden voor veel lachende gezichtjes. Dit alles zorgde voor heel veel plezier, bij de kinderen.

Omdat deze creche in de goede handen van een pastor is, werd het geheel afgesloten met een gebed.

Hessie krijgt op 28 oktober een grote openbare speeltuin van de stichting. De kindjes van de creche konden daar echter niet op wachten. Amira en bestuursleden brachten dan ook een kleine speeltuin mee.

Een grote schommel, een draaimolen en een klimtoestel met ton om door te kruipen. Ook de zwarte brommertjes en de metalen Amira bekertjes waren er weer bij, voor enkele meisjes was er een pop.

Het was voor de kinderen wel even kijken hoe alles werkte. Amira liet dan ook zien hoe je door een ton moest kruipen. De speeltoestellen zijn verplaatsbaar en worden ’s avonds netjes opgeborgen in de kerk .

Share