Stichting Gelukskinders

Paasactie van start

Laat ik eerst zeggen dat ik mijn ogen niet sluit voor wat er nog meer gaande is in deze wereld. Mijn gedachten zijn bij alle families waarvan hun naasten nooit meer naar huis zullen terugkeren… En het maakt niet uit uit welk land je komt. Triest… Maar ook goed om te zien dat zoveel mensen van over de hele wereld de vluchtelingen de hand reiken. hetzij in goederen, hetzij in geld.

De stichting Gelukskinders probeert het leven van kinderen in de townships van Zuid-Afrika een beetje gelukkiger te maken door ze de mogelijkheid te geven om in echte speeltuinen te spelen. Nu toegevoegd zijn sportuitrusting voor de kinderen van de hogere klas, gevolgt door een toernooi in netbal voor de meisjes en voetbal voor de jongens. De meisjes gaan eerst… zoals het hoort… en we beginnen met collecteren voor de township Hessie, de derde grote openbare speeltuin. Omdat beide vrij duur zijn, hopen we dat we deze projecten dit jaar in twee acties kunnen afronden … Het doel: voor deze paasactie is €10.000,–.

Ik zag een opmerking een paar dagen geleden … “Jullie hebben een groot hart”…. Ja, dat hebben we dank u… want als je Amira hoort en ziet spreken over haar stichting dan spreekt haar hart. Als de oprichters van de stichting niet in hun hart waren geraakt door de kleine Amira, toen 9 jaar, daar aan die tafel bij RTL Late Night, dan was er geen stichting geweest en was er maar één speeltuin,

voor zo’n 1000 kinderen, gebouwd. Kijk maar eens wat grote harten de afgelopen 8 jaar hebben gedaan. Nu kunnen er zo’n 12 tot 15.000 kinderen spelen. Allemaal dankzij donateurs van de stichting en de grootste donateur, Amira zelf. Ik kom hier in latere berichten op terug, omdat het vergelijken van Zuid-Afrika met de eigen ervaringen van elke persoon gewoon niet mogelijk is.

Pas geopend de speeltuin in Boka Moso. Kinderen blij, Amira blij

Eerste Netbal kleding en toernooi. In onze kerstactie hebben jullie donateurs hier een goede start mee gegeven. Er kwam €1000,00 binnen voor de kleding… maar om 10 teams aan te kleden en ze ballen en nieuwe palen met netten te geven, is nog eens € 4000,00 nodig voor voltooiing. Dat zal de eerste stap zijn naar een toernooi dat de natie op zijn grondvesten zal doen schudden… De eerste stappen richting een toernooi zijn gezet… het departement van de provincie is er helemaal voor. Marc en Christiaan hebben daar met grote hotshots gepraat.

Jazeker, Amira’s droom is groot. Het is onze taak om het te laten gebeuren, maar we kunnen het niet doen zonder de hulp van jullie donateurs…

Ook beginnen we met van het inzamelen voor Hessie voor een grote openbare speeltuin. Zoals Amira in haar grote toespraak al aangaf, heeft Gelukskinders een kostenpost van ergens in de buurt van €12.000,00 tot €14.000,00 geschat. We hopen deze speeltuin in 2023 te kunnen realiseren. Het doel hiervoor is nu €6000,00. Ook dit komt rond de volgende kerstactie terug.

Kunt u helpen om de droom van Amira te realiseren…. Ik hoop dat die droom de komende jaren steeds groter wordt… Ja, we zijn geen grote stichting. Maar we doen wat we zeggen dat we gaan doen…

We zijn dankbaar voor uw donatie. Volg deze link: Easter-action (gelukskinders.org)

Een update, aanstaande donderdag

Share