Stichting Gelukskinders

Nieuwe speeltuin Lesego geopend!

Op maandag 1 augustus opende Amira samen met leden van het bestuur van haar Stichting Gelukskinders haar tweede speeltuin in Zuid-Afrika. De speeltuin is gelegen bij Lesego Public Primary School in Ikageng, het township waar Amira in 2014 ook haar eerste speeltuin opende.

Opening Playground Lesego Public Primary School 20160801

DSC00577 [1280x768 (web)]

Amira, broer Fincent en moeder Frieda (voorzitter) kijken naar zingende schoolkinderen.

In de video geeft schoolhoofd Pule Seroalo een korte introductie en wordt Amira aangekondigd door Hannes Malan, verbonden aan de North West University in Potchefstroom en inmiddels vaste medewerker van Stichting Gelukskinders in Zuid-Afrika.
Amira bedankt schoolhoofd Seroalo, de medewerkers van de school en de mensen van Jolly Jungle Gyms die ook deze speeltuin hebben gerealiseerd.

Lesego Public Primary School is een basisschool in Ikageng met circa 900 leerlingen. De speeltuin van Gelukskinders is met open armen ontvangen, omdat er bij de school tot dusver alleen een paar oude, roestige speeltoestellen stonden en dat is lang niet genoeg voor alle kinderen. “Bovendien verlaten de kinderen vaak de school tijdens de lessen, om in Amira Park te gaan spelen dat ca. 1 kilometer hier vandaan ligt. Het kost ons veel tijd om de kinderen te gaan ophalen en weer naar school te brengen” -aldus Pule Seroalo.

DSC00574 [1280x768 (web)]

Amira bij Leseo Public Primary School

De opening van Amira´s tweede speeltuin is ook onderdeel van een reportage die door Kyknet TV is gemaakt voor hun TV-programma Kwêla, dat op 10 augustus jl. is uitgezonden. Gelukskinders wacht op toestemming om deze reportage via haar web site te delen.

Tijdens ons bezoek aan Zuid-Afrika rees de vraag waarom deze twee speeltuinen zo dicht bij elkaar zijn gebouwd, terwijl het land zo groot is. Welnu, in de townships van Zuid-Afrika is behoefte aan duizenden speeltuinen. Gelukskinders is een kleinschalige organisatie die afhankelijk is van een handjevol vrijwilligers. De keuze om de speeltuinen dicht bij elkaar te bouwen is een praktische. Op deze manier kunnen we, samen met de mensen die met ons werken, overzicht houden en de duurzaamheid van onze speeltuinen bewaken.

Share