Stichting Gelukskinders

Gelukskinders paasactie van start.

Buigen of barsten? Als het om het welbevinden van kinderen gaat, dan buigt Gelukskinders. De provinciale regering heeft de school Opang Diatla gesloten! Naar het zich laat aanzien treft Boka Moso hetzelfde lot. De Gelukskinders speeltuinen aldaar zullen verplaatst worden. In eerste instantie naar de school Buffelsvlei. Uiteraard worden ze eerst geschilderd en indien nodig gerepareerd. Eventueel aangevuld met wat extra speeltoestellen.

Er zijn veel potentiële nieuwe scholen bezocht in Ikageng. Er zijn speeltoestellen daar, doch zoals verwacht, zijn die in deplorabele toestand. Schilderwerk en vervanging van niet meer te herstellen toestellen staan op stapel. Ook worden de netbalenvelden van nieuwe belijning voorzien. De afgelopen weken zijn al werkzaamheden daaraan verricht door Gelukskinders medewerkers. De foto’s tonen dit aan.

Het actie doel “Buffelsvlei” wordt nu dus vervangen door “verplaatsen, verven en vervangen van”.

Het netbal gedeelte zit in het toernooi deel. Nieuwe netbalpalen en belijning voor alle scholen. In de komende twee maanden gaat dit op ZEVENTIEN scholen gebeuren. Nieuwe sportoutfits horen daar in een later stadium ook bij.

Ook viel ons oog op grond spelletjes. Schilderwerk op de grond die kinderen iets moeten leren of waar ze hun energie op kwijt kunnen. Ook hier een foto van. Op scholen waar dit kan gaat Gelukskinders dit ook doen.

De nieuwe scholen die op de rol staan, gaan een adoptiecontract krijgen. Geheel nieuwe speeltuinen zijn daar niet nodig.

De paas actie is de tweede van vier acties om 10 jaar Gelukskinders te vieren met twee concerten, een netbaltoernooi en nu dus met verplaatsen, verven en vervangen van speeltoestellen.

Helpt u mee om Amira’s droom nog groter te laten worden?

Uiteraard zullen ook hier weer vijf prijzen te verdelen zijn. Daarover later.

Hier is de link naar ons webshop artikel. https://www.gelukskinders.org/shop/Paasactie-Easteraction-Ostern-Aktion-p606056287

Uw hulp is onontbeerlijk en wordt zeer gewaardeerd.

Dank u wel alvast.

Namens Amira en het bestuur van Gelukskinders.

Share