Stichting Gelukskinders

Gelukskinders opent twee nieuwe speeltuinen.

En hoe is het op de overige speeltuinen? Zijn er nog plannen?

Daarover verder in dit verslag.

Eindelijk laat Covid het toe om de speeltuinen te plaatsen die in de loop van 2020 en 2021 door Amira en haar donateurs bijeen verzamelt zijn. Daarom allereerst de openingen:

Pre-school “Hope Of Glory” hier kunt u zien hoe dat ging. Doet u mee met de dans-gymnastiek?

R-Grade “Buttons and Bows” . Voorheen Promosa 3. Nog zo’n vrolijke clip.

Publieke speeltuinen Amirapark en Sarafinapark. Beide parken worden druk bezocht. Zie de volgende foto’s

Amira park

Amira park

Sarafina park

Promosa, Lesego, Ourief, Tshupane, Loula Fourie, Ikalafeng allen weer voorzien van een laag verf en ze kunnen er weer tegen. Ook hier zeggen foto’s meer dan woorden. Gezien de Covidregels in Zuid- Afrika mogen de kinderen in de scholen helaas geen gebruik maken van de speeltuinen. We hopen dat dat snel opgelost wordt.

Promosa

Lesego

Ourief

Tshupane

Loula Fourie

Ikalafeng

Special school, special rules

Opvallend detail:

In Tshupane hangt een taken rooster voor leraren die toe moeten zien op de speeltuinen.

Het rooster in Tshupane

In Lesego is er sprake van dat de aldaar geplaatste grote speeltuin verplaatst gaat worden naar het naastliggende terrein. Gras! Dat is mooi. Op het andere terrein komt sportgelegenheid voor de kinderen. Dat hoeft Gelukskinders niet te betalen.

Verder gaat Gelukskinders nog de andere speeltuinen plaatsen gedurende de maanden december 2021, in Opang Diatla. Eind februari, in Keotsipile. Begin maart in Bokamosa. Daarmee komt het totaal aan speeltuin projecten op 18.

Verder ligt er nog een project klaar, waarvan de financiën nog niet helemaal rond zijn, voor een

pre-school in Sonderwater met de naam: “Morswedi Wa Both Kres”. Deze gaat hopelijk geopend worden rond de feestelijkheden omtrent de verjaardag van ons boegbeeld Amira.

De speelballen hebben ze al. Nu de speeltuin nog

Voor 2023/24 is er een vooronderzoek geweest naar een mogelijke grote, publieke speeltuin in Hessie. Het ziet er veelbelovend uit.

Plus dat er een netbalproject gestart gaat worden… uiteindelijk leidend tot een groot Gelukskinders toernooi, waaraan alle scholen, die een Gelukskinders speeltuin gekregen hebben mee gaan doen.

Deze 3 laatste plannen staan nog in de kinderschoenen, doch we hopen dat u als donateur of potentiële donateur, Amira kan helpen om haar dromen nog groter te maken. De verkopen uit onze webshop helpen ook mee. Kinderen die het moeilijk hebben, om diverse redenen, in de townships, toch wat plezier te laten beleven.

Share