Stichting Gelukskinders

Gelukskinders krijgt anti racisme prijs

Middenin de drukke voorbereidingen omtrent het Amira-Gelukskinders netbaltoernooi en de opening van de publieke speeltuin in Hessie, kwam bij het bestuur een email binnen van de ¨Ahmed Kathrada¨ foundation, wiens oprichter ook op Robbeneiland heeft vastgezeten ten tijde van Nelson Mandela.

Zij hebben Gelukskinders een anti racisme prijs toegekend. Een complete verrassing voor ons als bestuur, wij zijn daar helemaal niet mee bezig. Het is juist daarom dat wij die prijs gekregen hebben. Wij zijn natuurlijk apetrots met deze prijs. We waren ruim vertegenwoordigd tijdens de uitreiking hiervan in Johannesburg.

Wij zien deze prijs als motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg, hoe moeilijk die soms ook is. Natuurlijk heeft Amira deze prijs voor Gelukskinders in ontvangst genomen. Ze kon het ook niet laten om met een vurige speech het aanwezige publiek te imponeren. Ons motto blijft ¨ Alle kinderen hebben het RECHT om te spelen¨ en nu ook om te sporten. Amira.s dromen zijn grenzeloos. Het implementeren hiervan is een andere zaak. Voor het sporten zijn gemeenten, provinciale overheden en sportbonden nodig, die na verloop van tijd ons initiatief over kunnen nemen. Gelukskinders blijft natuurlijk wel de kar trekken en scholen voorzien van nieuwe netbalpalen, sporttenues voor de teams en netbalballen. In de video spreekt eerst mevrouw Rethabile Ratsemo van de Ahmed Kathrada foundation, daarna is Amra aan de beurt. Amira sluit het geheel af met het Zuid-Afrikaanse volkslied

Share