Stichting Gelukskinders

Amira opent publiek speelparkje in Hessie

Nou ja Amira opent? De paar dagen van te voren zijn de toestellen  geplaatst. Kinderen zien dit gebeuren en confisqueren letterlijk het toestel, zo gauw als je weg gaat. De zaterdag van de opening was het niet anders. De eerste Gelukskindersmedewerkers arriveerden er om 08.00 uur en de toestellen waren al bezaaid met kinderen. Met het aantal medewerkers dat arriveerde groeide ook het aantal kinderen.

Met de aankomst van Amira kon de “officiële” opening beginnen. Dat betekende dat alle kinderen  konden aansluiten voor een drankje, een zakje snacks en een appel… ondertussen groeide de kinderschare. Er waren zoveel kinderen dat de toestellen volledig bezet waren. De ballen die Gelukskinders had meegebracht werden tevoorschijn getoverd en een hele meute ging voetballen. Amira ging natuurlijk meedoen. Kinderen bleven komen voor de lekkere dingen die Gelukskinders meegenomen had. Moeders met hele kleintjes kregen wat extra’s mee.

De muziek van Videotheque heeft het geheel een extra feestelijk tintje gegeven. Aan het eind van de opening heeft Amira de microfoon ter hand genomen en samen met de kinderen het Zuid-Afrikaanse volkslied gezongen, daarna volgde nog  het Shoko-Losa, waarbij een van de moeders de microfoon nam.

Gelukskinders heeft wederom een heleboel kindjes een mogelijkheid geboden om te spelen.

Amira’s droom wordt meer en meer een begrip in en rond Potchefstroom.

Aan alle sponsoren hartelijk bedankt!

Share