Stichting Gelukskinders

Amira houdt speech tijdens The Youth Gala

Amira was speciale gast bij The Youth Gala, georganiseerd door Kindercorrespondent Tako Rietveld. Tijdens dit gala, dat op 16 februari plaatsvond in de oude raadzaal van de Gemeente Amsterdam, speelden kinderen een belangrijke rol.

Amira-Kindercorrespondent_R

De centrale boodschap van de avond was dat kinderen gehoord moeten worden en de kans moeten krijgen om zelf hun verhaal te vertellen.

Amira hield een speech over haar keuze om kinderen te helpen, haar eerste speeltuinenproject, de oprichting van Stichting Gelukskinders en de wijze waarop zij samen met het bestuur van haar stichting overlegt en nadenkt over de voortgang van de diverse projecten.
Ze eindigde met een simpele rekensom die laat zien hoe eenvoudig het is om te helpen: “Als ieder van de 150 gasten van vanavond 10 vrienden kan vinden die ieder 10 cupcakes bakken en verkopen voor €1 per stuk, heb ik genoeg geld voor de volgende speeltuin. Zó eenvoudig is het!”

Tevens werd tijdens deze avond de Youth News Foundation gepresenteerd, ’s werelds eerste stichting die tot doel heeft om kinderen zelf hun verhaal te laten vertellen. Dit doet zij door de verhalen van kinderen te verzamelen, kinderen aan het woord te laten en een platform te bieden waar verhalen van kinderen te vinden zijn.

Ook werd het Kinderconvenant ondertekend door Prinses Laurentien, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, kinderombudsman Marc Dullaert en diverse organisaties voor kinderrechten zoals Unicef, Warchild, SOS Kinderdorpen en Terre des Hommes.

Share