Stichting Gelukskinders

Amira-Gelukskinders Netbaltoernooi

Er zijn van die dagen die gegarandeerd komen waarvan je niet weet hoe die uit gaan vallen.

De eerste informatieve gesprekken begonnen in 2021. Van het meisje dat Amira vertelde dat ze graag netbal wilde spelen, maar ze had niet zo’n mooi sporttenue tot het uiteindelijke toernooi op 21 oktober 2023.

Vele overdenkingen, vergaderingen, besprekingen met allerlei gemeentelijke, provinciale overheden en schoolhoofden en wat al niet meer volgden.

Netbalpalen met netten, ballen en sporttenues moesten over alle deelnemende scholen geleverd en geplaatst worden. Het eindresultaat was een geweldig succes

De opening werd verricht door meneer Adams, voormalig schoolhoofd van Promosa Primary School en Mevrouw Tladi, provinciale bestuurder van onderwijs en sport. Amira heeft daarna 3 liedjes gezongen, samen met Funeka en daarna ook zelf het woord genomen. Het enthousiasme spatte bij deze drie mensen ervan af.

180 goed voorbereide kinderen hebben zich uitermate geamuseerd en onderling een toernooi laten zien die niet alleen competitief was maar ook vrolijk, enthousiast en sportief verliep.

De vrijwillige scheidsrechters, door de NWU aangebracht, waren net zo enthousiast en hadden dit nog nooit beleefd.

Alle teams waren die dag winnaars en kregen medailles en ieder team een trofee.

De organisatie eromheen is ook goed verlopen. Alle kinderen zijn die dag goed verzorgt met ontbijt, een ijsje tussendoor, appels, bananen, een mini-kipmenu en onbeperkt drinken. De aanwezige coaches en toeschouwers konden gewoon mee eten.

Gelukskinders bedankt iedere organisatie die belangeloos hun hulp heeft aangeboden, van sportdepartement, de NWU met name mevr. Botha, de organiserende Promosa school, met name mevrouw Habertjie verdient een dikke pluim, de vele grote en kleine vrijwilligers, Glotron, sporttenue fabrikant, deze heeft vele uren gespendeerd aan proefdrukken, meten van de speelsters, aanpassingen aan vormgeving van tenues. Jolly Junge Gym voor het plaatsen van de netbalpalen met de netten op de diverse scholen. De vrijwilligers van Gelukskinders verdienen ook vermeld te worden. Meneer Adams en Meneer Vandenhout hebben vele kilometers en vergaderingen bijgewoond alsook op andere vlakken de vinger aan de pols gehouden. Videotheque voor het geluid.

11 teams deden mee: De scholen Tshupane, Keotsipile, Opang Diatla, Boka Moso, Promosa, Dan T Loome, Loula Fourie, Bright Beginnings, Padi, Lesego en Ikalafeng.

De Ikalafeng school bracht ook nog een dansgroep mee.

Gelukskinders ziet uit naar 2025, waar veel meer scholen aan deel gaan nemen, 27 met een totaal van 42 teams. Gelukskinders is dan te gast in NWU van Potchefstroom.

Gelukskinders wil benadrukkken dat de meewerkende organisaties onder de indruk waren van onze constante inspanningen en hebben verdere hulp beloofd.

Ook bedanken wij de sponsoren van dit geheel die tijdens enkele acties via de fansite van Amira hun bijdrage hebben geleverd.

Uiteraard ook onze dank aan de allergrootste VIPS van de dag dat waren de netbal speelsters.

Viva Amira en haar droom: Alle kinderen hebben het recht om te spelen.

(de normale onderhoudswerken zijn gewoon door gegaan)

Share