Stichting Gelukskinders

Amira en Gelukskinders. Het verhaal.

Het verhaal van de Stichting Gelukskinders en van haar boegbeeld Amira Willighagen.

Amira heeft op 9 jarige leeftijd Hollands Got Talent gewonnen met het zingen van opera.

Ze droomde ervan om één keer op tv te komen, Één keer was genoeg.

Tijdens haar auditie echter vielen de monden van de juryleden open.

Dit hadden ze duidelijk niet verwacht.

Ze kreeg dan ook de golden ticket, wat haar onmiddellijk recht gaf op de liveshows.

Op you-tube ging haar optreden viraal en binnen een week waren er meer dan 15 miljoen vieuws. Dat had RTL ook niet voorzien.

Amira won dan ook deze talentenshow met een weergaloos Nessun-Dorma. Jurylid Dan Karaty vertelde haar: “Jij bent geboren om op het podium te staan”.


Vanaf toen veranderde het leven van Amira. Zij zat voortaan in een roller-coaster en die ging sneller en sneller. Amira zelf genoot hiervan met volle teugen. Zij had haar passie gevonden en haar talent ontdekt.
Dat wilde ze met heel veel inzet aan iedereen laten horen. Zingen voor publiek en alle mensen laten genieten van haar talent.


Legendarisch zijn inmiddels haar optredens bij:
Andre Rieu op het Vrijthof
Ijsland, “Holagestir”
Carmen Nebel (ZDF) Duirsland
Argentinie, the royal Albert Hall, Groot Brittanië,
Classics is Groot in Pretoria
Starlight Classics in Kaapstad.
Zij heeft reeds verschillende internationale onderscheidingen en prijzen gekregen.

Amira werkt inmiddels onverdroten verder om zich te bekwamen en te vervolmaken als zangeres. Daar gaat ze net als de andere kinderen gewoon naar school.

In de townships van Ikageng kent elk kind Amira, want zij zorgt namelijk voor een speeltuin in al hun scholen.

Vóór de stichting

Hoe komt dat? Kleine Amira (7 jaar) was met haar moeder, die geboren is in Klerksdorp (ZA), op bezoek bij haar oma in Potchefstroom. Toen zij een vriendin van haar moeder gingen opzoeken in Ikageng wilde Amira naar de speeltuin. “Dat kan niet” zei haar moeder, “die zijn hier niet”. Toen zij terug naar haar oma reden zag ze de kinderen buiten in het zand spelen. “Later als ik groot ben ga ik voor die kinderen een speeltuin maken” zei Amira zeer beslist. Haar moeder reageerde verrast op deze uitspraak.

Twee jaar later: Na haar auditie bij Hollands Got Talent, was zij te gast bij de TV show RTL late Night voor een interview. Daar veklaarde Amira het volgende: “ Ik kan niet gelukkig zijn met mijn geld, als ik weet dat er kinderen zijn die niet kunnen spelen”.

Enkele fans hebben deze woorden van Amira ter harte genomen en zijn voor haar aan de slag gegaan om een stichting te creeëren.

Natuurlijk won Amira met overmacht Hollands Got Talent. Ze kreeg meer dan 50% van alle stemmen.

Twee maanden later nam zij deel aan Starlights Classics In Kaapstad.

“Nu heb ik genoeg geld om een speeltuin te bouwen”: zei Amira.

Dit resulteerde in de bouw van de eerste speeltuin. Deze staat in Ikageng en draagt de naam “Amirapark”. Honderden kinderen uit de buurt komen hier spelen.

Inmiddels is Amira verhuisd van Nederland naar Zuid-Afrika. Daar gaat zij, net als alle andere kinderen naar school. Drama en muziek behelst zeker een groot deel van haar curriculum.

Stichting Gelukskinders is opgericht op 1 november 2014 .

Het doel van Gelukskinders

Stichting Gelukskinders heeft als doel het welzijn van kinderen die opgroeien in achter gebleven gebieden te verbeteren. Dit wil ze bereiken door spelmogelijkheden aan te bieden in de scholen en in de directe omgeving van het kind. Het idee is dat kinderen die gelukkig spelen opgroeien tot

gelukkige volwassenen. Voor de oudere kinderen worden sport mogelijkheden aangeboden.

Gelukkig spelen op school betekent blije kinderen in de klas. Kinderen die graag naar school komen. Ze kunnen beter leren en zullen later betere banen voor zichzelf creëren. In een uitzonderlijke situatie kan Gelukskinders ook helpen bij het verbeteren van de basisbehoeften van de kinderen.

De stichtings projekten:

Tot op de dag van vandaag hebben wij 18 speeltuinen laten bouwen. 2 openbare en 14 in lagere en kleuter scholen en 2 creches.

Dit jaar (2022) zijn twee nieuwe speeltuinen geplaatst. Op 16 februari in de Keotsipile school en op 10 maart in de Boka Moso school. In de week van Amira’s 18de verjaardag is speeltuin nr.18 geplaatst. In Sonderwater. Dit in het bijzijn van een tiental fans uit heel de wereld. Deze laatste is een peuterspeeltuin met aangepaste kleinere toestellen.

Wij hebben nog veel plannen voor de toekomst en hopen volgend jaar in 2023 2 grote nieuwe projekten te kunnen realiseren. Om dit te kunnen bereiken zullen wij dit jaar nog heel hard moeten werken.

Projekt 1 : Hessie:

Hessie is een ver afgelegen dorp met plusminus 1500 kinderen. De bewoners proberen hun dorp te vernieuwen. Gelukskinders gaat hen daarbij helpen door een heel grote speeltuin voor de kinderen te laten bouwen. De opening zal gepaard gaan met een heel groot dorpsfeest.

Projekt 2 : Netbal:

De kinderen van de scholen uit de townships willen ook graag aan sport doen. Maar de scholen hebben geen materiaal af kledij voor hen. Daar Amira zelf ook graag aan sport doet was ze dan ook heel blij toen wij haar voorstelden om de scholen hierbij te helpen. Elk van de scholen, die een speeltuin van Gelukskinders kregen, zal de uitrusting voor een volledig netbal team ontvangen. Te weten een echt sporttenue en wedstrijdballen. Tevens zullen wij indien nodig voor netbalpalen zorgen. Met de inrichting van een Amiratoernooi kan dit op een sportieve manier van start gaan. Inmiddels spelen er ongeveer 15,000 kinderen in onze speeltuinen. Stichting Gelukskinders is een Nederlandse erkende Stichting . Wij hebben ook een afdeling in Maryland die voor alle fans in de USA zorgt.

Alle lezers, donateurs en luisteraars naar Amira’s fabelachtige stem dank u voor uw aandacht.

2023 beloofd een geweldig jaar te worden. Plannnen voor 2024 liggen ook al klaar. Gelukskinders gaat door! Op naar het tienjarig bestaan!

Volg de link voor een PDF-versie van het bovenstaande verhaal – Amira en Gelukskinders. Het verhaal

Share